Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

HTML

Hirdetés

Kecel blog

Hírek, programajánló, információk.

Friss topikok

Blogajánló

2013.07.09. 09:36 lékhorgász

A hét fotója.

rsz_11_1373292539.jpg

Egyértelműen a tegnapi nap készült fénykép és annak az interneten villámgyorsan terjedő módosított változata a hét fotója.
Az elmúlt 23 év miniszterelnökei (Bajnai, Gyurcsány, Medgyessy, Boross, Orbán) ülnek egymás mellett, akik a rendszerváltás óta eltelt időben kéz a kézben (ki jobban, ki kevésbé) vitték mára oda az országot, ahol épp tart, ami összességében közel sem nevezhető sikertörténetnek az ország túlnyomó részének. A képre írt, egy korábbi kampányban szerepelt szlogen nagyon találó lett, de akár jelen időben is megfogalmazhatták volna.

Mi is jellemezte az elmúlt 23 évet?
- A jólét állandó ígérete, "már csak pár évet kell kibírni és sokkal jobb lesz". Rendszeresen ennek ellenkezője jött be.
- Sokszor bagóért elprivatizált állami vagyon,
- A magyar ipar tönkretétele,
- Milliók dolgoznak a mai napig a megélhetést sem vagy éppen alig fedező rabszolga bérekért kifizetetlen túlórák mellett a munkáltatónak teljesen kiszolgáltatva, lényegében rabszolgaként a saját országukban,
- A kis- és középvállalkozások továbbra sincsenek preferálva,
- A munkabérekre rakodó terhek az egekben. Ma például a bruttó 98000 Ft-os minimálbér a munkáltatónak 125930 Ft-ba kerül, amiből a munkavállaló 64190 Ft-ot fog látni, épphogy a felét.
- Az adófizetőkről eközben egyre több bőrt nyúznak le újabb és újabb jogcímeken, hogy kedvezni tudjanak a mai napig szent tehénként kezelt inaktív rétegeknek (nyugdíjasok, ingyenélők és a megélhetési gyerekgyárosok népes tábora).
Mindeközben csak egy nagyon szűk réteg jár jól, jellemzően a fenéknyaló klientúra, amiből Kecelen is akadt és akad néhány. Mindezek után még mindig ott tartunk, hogy sokan csak ezekben az emberekben és pártjaikban képesek gondolkozni. Megszívatja az egyik, rászavaz a másikra, majd miután az is megszívatta, újra szavaz azokra, akik már korábban megszívatták és minden kezdődik elölről. Utána pedig megy a csodálkozás, hogy nem tudunk egyről a kettőre lépni. Amíg az emberek csak a két nagy pártban és azok újracsomagolt változataiban tudnak gondolkozni (láthattuk, micsoda "korszakváltók" voltak nemrég Balatonszárszón), addig itt nem lesz semmi és nagy csodára senki ne is számítson, mert nem lesz.

1 komment

Címkék: Magyarország


A bejegyzés trackback címe:

http://kecel.blog.hu/api/trackback/id/tr615397132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

siskalaszlo · http://bestlapok.blog.hu 2013.07.19. 11:52:13

Ez tényleg hatalmas fotó :D Elég kellemetlen lehetett...