A hét fotója.

rsz_11_1373292539.jpg

Egyértelműen a tegnapi nap készült fénykép és annak az interneten villámgyorsan terjedő módosított változata a hét fotója.
Az elmúlt 23 év miniszterelnökei (Bajnai, Gyurcsány, Medgyessy, Boross, Orbán) ülnek egymás mellett, akik a rendszerváltás óta eltelt időben kéz a kézben (ki jobban, ki kevésbé) vitték mára oda az országot, ahol épp tart, ami összességében közel sem nevezhető sikertörténetnek az ország túlnyomó részének. A képre írt, egy korábbi kampányban szerepelt szlogen nagyon találó lett, de akár jelen időben is megfogalmazhatták volna.

Mi is jellemezte az elmúlt 23 évet?
- A jólét állandó ígérete, "már csak pár évet kell kibírni és sokkal jobb lesz". Rendszeresen ennek ellenkezője jött be.
- Sokszor bagóért elprivatizált állami vagyon,
- A magyar ipar tönkretétele,
- Milliók dolgoznak a mai napig a megélhetést sem vagy éppen alig fedező rabszolga bérekért kifizetetlen túlórák mellett a munkáltatónak teljesen kiszolgáltatva, lényegében rabszolgaként a saját országukban,
- A kis- és középvállalkozások továbbra sincsenek preferálva,
- A munkabérekre rakodó terhek az egekben. Ma például a bruttó 98000 Ft-os minimálbér a munkáltatónak 125930 Ft-ba kerül, amiből a munkavállaló 64190 Ft-ot fog látni, épphogy a felét.
- Az adófizetőkről eközben egyre több bőrt nyúznak le újabb és újabb jogcímeken, hogy kedvezni tudjanak a mai napig szent tehénként kezelt inaktív rétegeknek (nyugdíjasok, ingyenélők és a megélhetési gyerekgyárosok népes tábora).
Mindeközben csak egy nagyon szűk réteg jár jól, jellemzően a fenéknyaló klientúra, amiből Kecelen is akadt és akad néhány. Mindezek után még mindig ott tartunk, hogy sokan csak ezekben az emberekben és pártjaikban képesek gondolkozni. Megszívatja az egyik, rászavaz a másikra, majd miután az is megszívatta, újra szavaz azokra, akik már korábban megszívatták és minden kezdődik elölről. Utána pedig megy a csodálkozás, hogy nem tudunk egyről a kettőre lépni. Amíg az emberek csak a két nagy pártban és azok újracsomagolt változataiban tudnak gondolkozni (láthattuk, micsoda "korszakváltók" voltak nemrég Balatonszárszón), addig itt nem lesz semmi és nagy csodára senki ne is számítson, mert nem lesz.

Címkék: Magyarország