Kecel blog

2016.aug.26.
Írta: lékhorgász

Programajánló

Ivóvíz helyzet

Lassan itt van augusztus vége, a csapból továbbra is gyakran ihatatlan klóros szemét folyik, amit ivóvíznek mernek egyesek nevezni megfűszerezve olyan időszakokkal, amikor nincs víz órákon át naponta többször.
Továbbra is aktuális a kérdés, hogy ha ez a víz a strand nagymedencéjébe nem volt megfelelő az egyik megújuló szerint, akkor miként lehet emberi fogyasztásra alkalmas?!
Boltosok legalább jól járnak, pörög a flakonos ásványvíz biznisz.

Ez itt a reklám helye

Akciós, ehetetlen főtt dinnye kapható a Soltvadkerti utcában 89 Ft-tól.
Hasonló minőségű dinnye kapható a Császártöltési utcában is 95 Ft/kg áron.
Aki kapja, marja!
S még mindig vannak, akik csodálkoznak, hogy sokan miért kerülik a helyi vállalkozásokat nagy ívben. Ha nem ehetetlen szemetet próbálnának meg a vevőknek eladni, örömmel vennék náluk bármikor, bármit én is, amire épp szükség van, de ezek után eszembe se jut ezeknél vásárolni. 

A strand vita margójára

Alig zárt be a strand az ÁNTSZ döntése következtében átmenetileg, egy volt képviselő már kezdi is a kritizálást Vulman József képviselő Úrral szemben, akinek köszönhetően az hosszú évek után tavaly ismét kinyitott. 

Ha a most kritizálón múlt volna, akkor a strand nemhogy tavaly, idén sem, de leginkább soha nem nyitott volna ki. Anno nem igazán firtatták ezt a kérdést, ahogy a megújulók sem 2014 ősze óta, pedig nem új hír, hogy a strandot több évtizedes üzemeltetési kötelezettséggel adták el. Erről lehetett olvasni a helyi médiában régebben is, nem is egyszer. Valószínűleg van olyan pont a szerződésben, hogy mi van akkor, ha a vevő nem tartja be a kötelezettségeit (illene lennie). Ezzel lehetett volna élni, ha a most kritizáló a csapatával például nem azzal lett volna elfoglalva annak idején, hogy miként is lehetne megszüntetni az orvosi ügyeletet Kecelen.
Vulman Úr százszor többet tett eddig Kecelért és a keceliekért (sok-sok rendezvény, koncert), mint amit a most kritizáló a csapatával valaha is tett. 
Kecel akkor járna a legjobban, ha egy olyan a városért tenni akaró ember vezetné, mint Vulman (plusz ha még lenne 8 ennyire tenni akaró ember a testületben pártállástól függetlenül) és nem egy olyan, aki a mai napig hivatalosan ismeretlenek által kiszivárogtatott hangfelvétel okozta hullámokat próbálta minél inkább meglovagolni a balliberális médiákban, majd boci szemekkel bemondta a kamerába, hogy ő nem azt akarja, hogy a Polgármester Úr mondjon le (persze, hogy nem), hanem azt, hogy nézzen magába.

Vannak, akik fanyalognak, hogy ők nem mennének el a keceli strandra, mert sokkal menőbb Kiskunhalasra, Kiskőrösre, Kiskunmajsára menni. Igen, "nagyon jó" Kiskunmajsa. Kb., mint a heringek, annyian vannak, hogy meg se lehet mozdulni, hatalmas élmény. Akik tömegnyomorra vágynak, élvezzék nyugodtan. Remélhetőleg az új víztisztító megépítésével jövőre már üzemelni fog a nagymedence.

Ahelyett, hogy a városközpont felújítására a megújult többségű képviselő-testület a sajtóban megjelent hírek szerint elherdálna 20 millió Ft-ot (az újteleki "ingyenes" táborra adott sok milliós támogatás után), lehet, hogy célszerűbb lenne ezt a 20 milliót inkább a strand fejlesztésére költeni (például némi önkormányzati tulajdonszerzéssel kompenzálva). Sokkal többet ki lehetne hozni a keceli strandból, de ahhoz fejleszteni kell.

Kecel szégyenfoltja: a központi üzletsor

Végéhez közeledik a központi üzletsor megújítása.
Gyakorlatilag be lett betonozva az a romhalmaz, Kecel szégyenfoltja, amit már rég el kellett volna túrni dózerekkel és újat építtetni a helyére.
Attól, hogy egy trágyadombra rászórnak egy csomó porcukrot, attól a porcukor alatt még nem lesz más.
A mellette lévő terület állapota is magáért beszél. Toi toi, fabódé, kőrakások, dinnyeárus, igazán igényes. Aki betéved a városba, ezt biztosan nem felejti el.

Nem szégyen tanulni más településektől

Alsónémedi meglépte azt, amit már Kecelnek is meg kellett volna lépnie régóta a vendégmunkás áradat visszaszorítása érdekében.
Napi 800 forintos adót vezetne be Alsónémedi

Mivel a városban 2014 ősze óta az történik lényegében, amit a megújulók akarnak (ők alkotják a többséget a testületben), megmutathatják, ha tenni akarnak végre valamit a város biztonságának növelése érdekében.
Tessék követni Alsónémedi példáját! Nem szégyen tanulni más településektől!

Welcome to Australia

Egy drága jó ember, aki gerinctelenségből jelesre vizsgázott 2014 őszén a bandájával együtt, elköltözött a családjával.
Nem sok embernek fog hiányozni. 
Szegény ausztrálok. Jobban járnak, ha ezentúl kétszer is meggondolják majd, hogy mit is mondanak neki, mert még a végén sikerül őket is hátba támadnia.

Álhíradó

Álhírek következnek. A valósággal történő esetleges egyezés csupán a véletlen műve lehet.

- Egy kiskőrösi cukrászdában keresi rendszeresen a megújulás lehetőségét egy házas képviselő egy szintén házas hölgy társaságában.
- Vonatbalesetet okozott Soltvadkerten ősszel egy korábban partvonalon rekedt újulni készülő, miután kihajtott egy tehervonat elé egy sorompó nélküli átjáróban. 
- Hamarosan Flóra 2015 fotópályázat eredményhirdetés. Remélhetőleg ezúttal egy másik partvonalon rekedt újuló nem fog a zsűrinél hisztizni és reklamálni, mint a Flora 2013 után, mondván micsoda dolog az, hogy nem az ő fotója nyert.
- Szeretőt tart egy bluetooth füles pásztor.