Kecel blog

Mindenkinek elment a józan esze?

2021. november 29. 20:40 - lékhorgász

Ma több kisgyermekes szülővel beszélgettem és egy részük jogosan ki volt akadva, mert amikor egyre több ember covidos Kecelen is, a gyerekeket vinnék december 7-én bábszínházba a Művelődési Házba.
Sok kisgyerek múlt héten karanténban volt, mert néhány óvodapedagógusnak pozitív lett a covid tesztje. Senki sem sajnálja a gyerekektől a bábszínházat, de ezzel tényleg nem lehet addig várni, amíg lecseng a 4. hullám???
Tényleg nincs senki, aki kiállna a döntéshozók közül és azt mondaná, hogy ne eresszenek össze több száz gyereket a tornateremben ismét?
Az egy dolog, hogy a kormány a választási pecsenyesütés közben nem meri megtiltani a tömegrendezvényeket, de azért ne veszítsük már el a józan eszünket az ócska propaganda közben!
A járvány csúcsa körül kinek támadt ez a hatalmas nagy ötlete, hogy bábszínházat kell szervezni és össze kell engedni újra több száz gyereket, hogy egy részük hazavigye majd a vírust?? Mert fertőzött (még ha tünetmentes is) valószínűleg lesz ekkora tömegben.
Nem minden szülő tudja megoldani, hogy újra és újra otthon legyen, mert karanténba vágják kontakt személyként a gyerekét. Sok munkáltató ezt nem díjazza. Ráadásul "családbarát módon" ilyen esetben nem lehet a szülő táppénzen, ha a gyermek kontakt személy és nem beteg, semmi baja sincs.
Ha még maradt egy cseppnyi ész, le kellene fújni a bábszínházat és kerülni kellene a 4. hullám végéig azt, hogy össze zárjanak több száz gyereket, ha belépődíjas, ha nem.
Kíváncsi leszek, hogy maradt-e ész vagy teljesen elment minden illetékes döntéshozóé?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kecel.blog.hu/api/trackback/id/tr10016768788
süti beállítások módosítása