Kecel blog

Jön a választás, ismét megígérve a Kecel-Kiskunhalas út felújítása

2022. január 29. 17:43 - lékhorgász

Közeledik az áprilisi választás.
Ahogy lenni szokott, ilyenkor a jól fizető parlamenti ülőhelyekért beindul a verseny az adófizetőkön élősködő pártok részéről. Eszükbe jut a nép néhány hétre, akiknek köszönhetően 4 évig irreálisan túlfizetett munkahelyük lesz, miközben teljesítmény nem igazán párosul mellé. Az nem érdem, hogy XY bejelenti, hogy az adófizetők pénzéből most "tessék, nekem köszönhetően x millió Ft-ot kap egy település". Normális országokban ez nem hírértékű, hanem ez a normális, amikor nem pártszimpátia alapon kerülnek kiosztásra az adófizetői pénzek, mint itt bő három évtizede javarészt MSZP-Fidesz koprodukcióban kéz a kézben, miközben egymásnak falaznak. (Lásd ügynöklisták takargatása vagy a kölcsönös elszámoltatások ígérete, amelyekből rendre nem lett semmi.)
Jön tehát a választás, ígéretekből ezúttal sem lesz hiány. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, ismét előkerült az utak állapota és immár ki tudja, hányadik alkalommal újra előkerült a legutóbb 4 évvel ezelőtt is megígért ígéret, miszerint felújításra kerül a Kecel-Kiskunhalas közötti, kritikán aluli útszakasz.
4 évvel ezelőtt a választási kiadványban ment az indoklás, hogy már rég meg lehetett volna ezt csinálni, ha például az "elmúltnyolcév" nem adta volna ki koncesszióba az M6-os autópályát. (Most a Fidesz készül kiszervezni 35 évre a magyarországi gyorsforgalmi úthálózatot, de ez gondolom, most rendben van, mert a Fidesz tenné ezt és nem más.)
Tehát, ismét megígérve az útfelújítás, immár sokadik alkalommal. Lehet tippelni, hogy mi valósul meg belőle, miközben kong az ürességtől az államkassza.
Emlékeztetőül a hívőknek, 2021-ben a költségvetés hiánya 5105,5 milliárd Ft volt, azaz a bevételénél ennyivel költött többet az állam. Szépen zajlik a jövő felélése.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kecel.blog.hu/api/trackback/id/tr4316923762
süti beállítások módosítása