Kecel blog

Vasárnap választás

2022. március 29. 18:13 - lékhorgász

Vasárnap 4 év után választunk.
Utána ismét mérleget lehet vonni, hogy hány embernek felel meg a jelenlegi társulat vagy a hatpárti moslékkoalíció és hányan szavaznak másra, például a Mi Hazánk Mozgalomra vagy Kétfarkúakra.
Bármi is lesz az eredmény, tanulságos lesz. Tanulnak-e az emberek az elmúlt évtizedekből vagy nem és minden megy tovább, ahol a két nagy tömb továbbra is falaz egymásnak, ahogy ez a rendszerváltásnak csúfolt hatalomátmentés óta zajlik (lásd ügynöklisták nyilvánosságra hozatalának folyamatos ellehetetlenítése, kölcsönös elszámoltatások soha be nem teljesült ígérete).
Ki fog derülni, hogy hány embert lehet manipulálni ócska pártpropagandával és hány olyan ember van, akik még nem felejtettek el gondolkozni, eközben ész nélkül ment a választás előtti felelőtlen osztogatás (HITELBŐL).
2021-es költségvetési hiány: 5105,5 milliárd Ft
2022 első 2 havi költségvetési hiány: 1433,7 milliárd Ft.

Bárki nyer, az veszít, mert olyan megszorító csomagot kell letennie az asztalra ekkora költségvetési hiány mellett, hogy ahhoz képest Bokros csomagja csak egy kis hátizsák volt anno.
Az egészségügy romokban (pl. halasztható műtétek ősz óta blokkolva vannak, mert csak a covid létezik, semmi más, aki normális ellátást akar, annak a fizetős magánegészségügy felé kell indulnia), oktatás szintén, a forint hülyére gyengült az euróhoz képest (275 Ft-ól 400 Ft-ig, majd 375-ig, ez által elértéktelenítve a magyarok vagyonát), nominális államadósság duplázódott és lehetne még folytatni a nem túl vidám sort.
Közel sem olyan rózsás a helyzet sajnos, pedig annak idején az MSZP-SZDSZ ámokfutása után 2010-ben sokan mást vártunk, mint amit végül összehoztak nagynemzeti cukormázba csomagolva. Hitelből bárki tud osztogatni, sok ész nem kell hozzá.
Vasárnap a szavazófülkében tessék ésszel gondolkozni, mielőtt rákerül az X a szavazólapra!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kecel.blog.hu/api/trackback/id/tr4817792561
süti beállítások módosítása